Tips

Handig om in de gaten te houden!

Ben je van plan om gebruik te maken van de services van KattenFoto? Dan hebben we een aantal tips die we je uit onze ervaring mee willen geven. De kwaliteit van de foto die je op de deurmat krijgt, is namelijk afhankelijk van de foto die je zelf maakt. En daar zijn een aantal handige tips voor.

 

Welk apparaat gebruik je?

Smartphones zijn geweldig om foto’s mee te maken. Je hebt de telefoon altijd bij je en dat zorgt ervoor dat de leukste foto’s vaak op je mobieltje staan. Wanneer je een afbeelding uit wilt laten printen en erg wilt vergroten, werken de meeste foto’s van de smartphone niet omdat de resolutie te laag is. Wil je foto’s maken met het printen als idee, gebruik dan een apparaat met een hogere resolutie. Dit kunnen betere smartphones zijn, maar ook camera’s met een hogere resolutie werken prima. Hoe hoger het aantal MegaPixel is, hoe beter de kwaliteit van de foto is wanneer deze groter gemaakt wordt.

 

De achtergrond!

leovegascasinoJe zal niet de eerste zijn die een foto af laat drukken en ineens ziet dat er wat vreemds op de achtergrond ligt. We hebben vibrators gezien, rommelige huiskamers, de blote billen van een baby, of een hond die dingen aan het eten was wat niet de bedoeling kon zijn. Wil je een foto af laten drukken op een groot formaat, besef dan goed dat de achtergrond ook ineens goed zichtbaar wordt. Kijk daarom altijd eerst even op een groot scherm wat er precies te zien is op de achtergrond. Je kunt de foto ook bij laten werken door ons, maar we weten zelf dat het fraaier is om een ‘echte’ foto ergens neer te zetten.

 

Rode ogen, nee!

Huisdieren zijn ontzettend fotogeniek. Totdat je een camera in de hand hebt. De kont wordt je toegedraaid en wanneer je eenmaal een goede foto gemaakt hebt, zie je rode ogen… Probeer die niet zelf te verwijderen. Wij hebben de software waarmee we de rode ogen weg kunnen halen voor je, tegen een kleine vergoeding.

Een manier om dit te voorkomen, is door het aantal foto’s te verhogen. Klik een paar keer vaker, zeker wanneer je digitaal aan het fotograferen bent. De kans is dan groter dat er goede afbeeldingen bij zitten, die niet bijgewerkt hoeven te worden. Rode ogen hebben immers alleen maar te maken met de positie van de ogen ten opzichte van het licht. Kleine kans dat dit na vijf foto’s nog steeds zo is.

Heb je meer aanvullingen met handige tips, wil je jouw ervaringen delen of heb je een geweldige foto die je wilt laten zien, omdat die echt compleet mislukt is, of verkeerd bewerkt? Laat dan zeker even een berichtje achter. Wij vinden dat leuk om te zien en de kans is groot dat je er andere mensen mee kunt helpen die nog aan de slag moeten!